Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuInformacionLajmetBëjeni tuajin librinBibliotekaRrjeti

Doracak për mësimdhënes

Një mënyrë praktike dhe argëtuese për të mësuar ekonomiksin!

Gjithkush mund të jetë ekonomist i mendimit praktik!

Filloni sot udhëtimin tuaj të dijes.

Kliko! Shkarko! Lexo! Shiko! Kaq e thjeshtë është. EFI-ja ju shpalos ekonomiksin, duke ju njohur me parimet kryesore të tij nëpërmjet librit "Ekonomiksi i Mendimit Praktik", videove të shkurtra dhe artikujve. Ju mund të merrni pjesë në konkurset tona për shkollat dhe universitetet – ndoshta do të jeni fituesi i radhës i Olimpiadës Ndërkombëtare të Ekonomisë. Gjithçka që kërkohet nga ju është vetëm koha juaj. Në këmbim të kësaj, ju do të fitoni dije për jetën!

Biblioteka multimediale

Biblioteka jonë multimediale ju mundëson të eksploroni fushën e ekonomiksit në mënyra argëtuese dhe lehtësisht të kuptueshme. Falë zemërgjerësisë së mbështetësve tanë, katalogu ynë përditësohet vazhdimisht

Vlerësime nga nxënësit/studentët dhe mësuesit

T'ju them të drejtën, nuk kisha dëgjuar shumë për ekonomiksin. Nuk kisha ndonjë interes dhe as nuk mora mundimin ta eksploroja. Megjithatë, libri "Ekonomiksi i Mendimit Praktik" e ndryshoi totalisht botëkuptimin tim për ekonomistin. Tani mund të them me siguri se të gjithë mund të argëtohen, duke mësuar rreth ekonomiksit.
Malika Shavkieva
Studente, Uzbekistan
Nxënësit tanë do të inkurajohen me Common Sense Economics në anglisht. Është me fat që na dhatë shumë kopje në shqip e anglisht që do t’ua ofrojmë në bibliotekën tonë. Si ekonomistë të ardhshëm, është mirë t’i njohin termat ekonomikë në anglisht.
Mësues i gjuhës angleze, Shkolla e Mesme Ekonomike, Podujevë, Kosovë
Kur mendoja rreth ekonomiksit, imagjinoja formula dhe llogaritje matematikore. Nëpërmjet "Ekonomiksi i Mendimit Praktik" mësova se ekonomiksi është kryesisht një stil i të menduarit që do të jetë praktikisht i dobishëm në jetën time të përditshme.
Temo Khatiashvili
Student, Gjeorgji

Empowering Change Through Generosity

Join EFI on an exciting journey! Our programs are inspiring tomorrow’s generations, their teachers and their communities to explore economics and appreciate how it affects their everyday lives.

Mbështetësit tanë

EFI-ja u është mirënjohëse mbështetësve të shumtë që na mundësojnë të përkthejmë dhe shpërndajmë përmbajtjen e tyre para audiencave të reja.

Regjistrohuni për përditësimet e EFI-së

Faleminderit! Presim me padurim të qëndrojmë në kontakt!