Kreu
KreuKreuRrjetiLajmetBëjeni tuajin librin

EFI në Shqipëri

Ekonomiksi është një fushë që ka të bëjnë me tema të rëndësishme dhe interesante të tilla si: kapitalizmi përkundrejt socializmit, menaxhimi i inflacionit dhe i papunësisë, zhvillimi ekonomik, etj,.

Lajmet e fundit

Ja 5 fituesit e Olimpiadës së Ekonomiksit

U mbyll me sukses Olimpiada e Ekonomiksit, një kompeticion që organizohet për herë të parë në Shqipëri

Njeriu ekonomik vs njeriu politik

Economic Fundamentals Initiative dhe UET Center, zhvilloi në datat 26- 28 prill Shkollën e Ligjit dhe Lidershipit

Inteligjenca artificiale dhe e ardhmja e punës

Departamenti i Ekonomiksit dhe Financës në partneritet me EFI, zhvilluan nje takim me Bordin e tregut të punës

Eventet e ardhshme

Spring School/ Ndikimi i teknologjisë në ekonomi

Razëm, Shkodër19/05/2023

Si të jemi network-un e duhur ekonomik

Llogara, Vlora3-5 March 2023

Përmbajtje e re në Bibliotekën e EFI-së

Perdet prej veluri dhe urtësia e Mises

Parimet ekonomike funksionojnë gjithandej rreth nesh – nëse dimë se ku të kërkojmë.

Paratë më të mira që kam shpenzuar ndonjëherë ishin për perde rozë prej veluri. Ishte viti 2003 dhe unë isha duke studiuar jashtë vendit në Angli me shumë pak fuqi shpenzuese dhe përgatitje të dobët për kohën time jashtë vendit. Kur mbërrita në Mbretërinë e Bashkuar, me dy shoqe të tjera të klasës, e bëra këtë pa asnjë garanci reale për një vend për të fjetur, por kur je e re, mendon se mund të zgjidhësh gjithçka.

Më parë kisha hedhur poshtë opsionin e vetëm që mora për strehimin në kampus pasi kostoja dukej tepër e lartë dhe mendova se mund t’ia dilja vetë më mirë, dhe i kisha bindur dy studentet e tjera të më besonin. Pas një mbërritjeje mjaft të frikshme dhe shumë peripecish përreth, ne ishim në gjendje të siguronim një banesë dhe kursyem një shumë të konsiderueshme parash për ta bërë këtë. Megjithatë, do të shkaktoheshin kosto të tjera për shkak të vendimit tonë, si pagesa për transportin publik, ...

Steve Forbes mbi arritjet – Julia Morgan

izzit.org

Çfarë thonë të tjerët rreth nesh

Në kohën kur ekonomia është një temë shumë aktuale dhe e diskutueshme në Shqipëri, ky libër sjell një risi mbi proceset komplekse ekonomike, duke bërë të mundur që të gjithë, pa marrë parasysh përvojën e tyre paraprake, të kuptojnë më mirë mekanizmat e saj.
Elona Shehu PhD
Shefe e Departamentit të Ekonomiksit dhe Financës
Si profesor i Ekonomisë, qëllimi im është të kultivoj tek studentët e mi kuptimin dhe rëndësinë e ekonomisë në botën tonë. U sugjeroj studentëve kryesisht atyre librin e Ekonomiksi i Mendimit Praktik, për të nisur mbarë studimet e tyre në këtë fushë.
Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa
President i Universitetit Europian të Tiranës
Si studente në shkollën e mesme me asnjë përvojë në ekonomi, fillimisht isha e bezdisur që të nisja të lexoja librin “Ekonomiksi i Mendimit Praktik, por libri i kaloi pritshmëritë e mia. Shpjegimet e qarta të dhe qasja praktike më lejuan të kuptoj konceptet ekonomike me lehtësi.
Sadiola Hazizi
Studente e Shkollës së Mesme Sami Frashëri